Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přátelé a nepřátelé ve hře

Dalo by se říci, že v bitevní vřavě jeden proti všem přátelé neexistují. Zaplaťpánbůh je to v této hře poněkud jinak. Díky tomu, že všichni hráči jsou na bojišti označeni vlajkou státu, za který hrají, platí nepsaná zásada, že do hráčů se stejnou vlajkou se nestřílí a např. Rusové, nebo Japonci to dodržují téměř absolutně.

 

Bohužel v případě Čechů to zcela neplatí, nebo jen částečně. Kromě našeho klanu to platí jen u 1.České brigády a Czech Legie.  Zatím se mi nestalo, že by mi člen z těchto klanů úmyslně sestřelil. A hlavně berme před opětováním palby slovo úmyslně. Každému z nás se stane, že z poza rohu vyjede nepřítel a nežli vidím vlajku, instinktivně do něj napálím. Nebo míříte na někoho jiného a Čech Vám neočekávaně v chumlu tanků vjede do rány. Také se to stává ihned po respamu, že u nepřítele ještě nenaskočí vlajka, ale vy už pálíte. Takže skutečně opětujte palbu jen v případě zcela úmyslné palby do Vás od jiného Čecha. Vždy se na prvním místě snažte s ostatními Čechy na mapě spolupracovat a nebo jim (ač v bitvě jako nepřátelům) pomáhat. A to i tak, že je před zničením Vaším spoluhráčem třeba sami přikryjete. Při Vašem kariérním postupu hrou bude postupně ubývat střelby do Vás od jiných Čechů, tak jak se tito budou začleňovat do klanů, kde jim to jejich velitelé náležitě vysvětlí. Takže již okolo 200 tis bodů se toto stane naprosto výjimečně. Pokud by jste omylem sestřelili člena vlastního klanu, je na místě okamžitá omluva v chatu. V nedávné aktualizaci bylo do chatu ve hře přidáno slovo sorry. Takže při neúmyslné palbě do jiného Čecha prosím neprodleně využijte tuto možnost. Jak je shora uvedeno jsou ale výjimky.

 

První výjimkou, kde palte okamžitě jsou NPC hráči, neboli hráči generovaní hrou pro doplnění bojiště. Tito hráči mají nahodilou vlajku, tedy i Českou. Další skupinou, kde je pravděpodobnost velmi vysoká, že se s Vámi nebudou mazlit, jsou Češi bez klanové příslušnosti. Moje osobní zkušenost je, že 80-90% z nich bude po Vás střílet. To znamená neukazujte jim záď Vašeho tanku a naopak uvidíte, zda při čelní jízdě to do Vás "našijou". Poté se s nimi samozřejmě vůbec nemazlete. Já osobně dělám dokonce to, že pokud do mne střílí Čech, je pro mne po zbytek hry prioritní cíl č.1.

 

Co se týče Slováků, moje osobní zkušenost je různá. Zhruba 1/2 členů klanu 1 SVK Brigáda a tak 1/3 členů klanu Slovak Predator po nás nestřílí. U ostatních Slováků je pak moje zkušenost spíše negativní a jen občas se setkám se Slovákem, který by po mně nešel. Ale i tak, nikdy nezačínám s palbou na Slováka, vždy pálím až v sebeobraně. Ale je to na zvážení každého z vás, zda začnete s palbou jako první, nebo ne.