Jdi na obsah Jdi na menu
 


Popis hry a na čem hru hrát

     War Machines je rychlá akční arkádová tanková bitva, odehrávající se na menších mapách. Doba hry je 3 minuty a hra podporuje respam (na rozdíl od WoT). Je určena pro 8 hráčů, kteří hrají buď v týmech 4 na 4, nebo každý proti každému.     Hlavním rozdílem proti WoT není jen možnost respamu, ale hlavně zde nejsou (alespoň pro mne) "debilní" hlášky - zasáhli Váš pás, nemůžete se ani hnout, zasáhli Vašeho střelce, neprorazili jste pancíř apod. Zde pokud máte zásah, máte i poškození soupeře. Vzhledem ke krátké době hry se dá hrát takřka kdykoliv.

     Osobně bych ji nedoporučil hráčům, co rádi kempí a ostřelují bojiště. Vzhledem k velikosti map by to zde nemělo žádný efekt, nehledě na to, že soupeř na Vás může poslat vrtulník, letadlo, či robota. Hra je určena pro akční hráče, kteří se nebojí být neustále v boji s nepřítelem. Znamená to, že tuto hru si buď zamilujete, nebo okamžitě odložíte jako brak. Jediná zásadní nevýhoda této hry je její "návykovost". Bohužel pro nás všechny, co ji hrajeme delší dobu.....

 

Na jakých zařízeních lze hru hrát a doporučení:

Hru lze hrát prakticky na čemkoli s výjimkou telefonů s operačním systémem Windows, tj. na telefonech, tabletech, PC, či chytré televizi. Primárně je však hra stavěna na zařízení s dotykovou obrazovkou. Jaké výhody a nevýhody jednotlivá zařízení mají.

Telefon - jediná nevýhoda je malý displej a problematická střelba od boku bez použití zaměřovače na delší vzdálenost. Také je složitější rychlý manévrový boj, kde hráči s tabletem mají oproti hráčům s telefonem značnou výhodu.

Tablet - optimální zařízení po všech směrech

PC a deriváty PC - lze hrát přes emulátor Androidu, kterých naleznete na webu celou řadu. Pro hry je asi nejlepší program BlueStacks. Nainstalujete emulátor a pak ve známém prostředí z obchodu Google Play můžete instalovat všechny dostupné aplikace. Bohužel tato hra je takřka nehratelná z důvodu naprosto tragického ovládání. Vyzkoušel jsem a zásadně nedoporučuji. Ovládání je tak špatné, že ani myš, klávesnice a velký monitor na tom nemůže nic změnit.

Chytré televize, přehrávače se systémem Android apod. - lze hrát na televizorech s operačním systémem Android, nebo na zařízeních, které z Vaší TV udělají chytrou TV. Často je však problémem výpočetní výkon těchto zařízení a některé chytré TV tuto hru nepodporují. Já mám TV Philips s Androidem a ta zrovna tuto hru nepodporuje. Ti, co to zkoušeli, zatím žádné kladné ohlasy tomuto typu hraní nedali. A tak čekáme na první kladné ohlasy na tuto volbu a návod na jakém zařízení tuto hru ovládat.